Fritz Haag - Brauneberger Juffer Riesling Kabinett

€ 25,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Fritz Haag Die stijl is in de Mosel wellicht het moeilijkst om na te streven. De Rieslings daar missen vaak net even de structuur om het met weinig restsuiker te kunnen doen en toch in balans te zijn. Maar iemand als Olivier Haag lukt dat steeds beter. Droge wijnen zijn dan ook al langere tijd minste . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Moezel
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Fritz Haag
Land Duitsland

Details

De wijn heeft een duidelijke mineralige en leistenen karakter door de steile hellingen, gekenmerkt door frisheid en verfijning.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, peer en iets van honing. In het smaakpalet tonen van gekonfijte limoen, geel steenfruit, mineralen en een vleugje munt, die in de afdronk begeleid worden door duidelijk restzoet dat de nerveuze zuren enigszins maskeert.

vinificatie

De druiven worden met de grootste zorg met de hand geplukt waarbij er zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder is er eerst een enkele uren durende inweektijd waarna na het persen van de druiven de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en rijping deels op hout en deels op roestvrijstalen tanks plaats vindt. In het voorjaar volgend op de oogst wordt de wijn geassembleerd en gebotteld.