Fritz Haag - Brauneberger Juffer Sonnenuhr Trocken Gr. Gewächs

Nog %1 beschikbaar
Weingut Fritz Haag Die stijl is in de Mosel wellicht het moeilijkst om na te streven. De Rieslings daar missen vaak net even de structuur om het met weinig restsuiker te kunnen doen en toch in balans te zijn. Maar iemand als Olivier Haag lukt dat steeds beter. Droge wijnen zijn dan ook al langere tijd minste . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Kurk
Regio Moezel
Inhoud 0,75
Producent Weingut Fritz Haag
Land Duitsland

Details

De grand cru van Fritz Haag, van een uitzondelijk stuk wijngaard waar amper valt te staan zo steil als het er is. Oude stokken op steile hellingen en lage opbrengsten dat zijn de basisingrediënten van deze wijn. Licht goudgeel met een complexe neus, intens, kruidig en mineraal, fruitig en fris. In de smaak is het een feest van mineraliteit, fruit en frisheid. Concentratie, lengte, mineraliteit, complexiteit en elegantie dat zijn de trefwoorden. Super!

smaakimpressie

Zuiver, fris, fruitig, mineraal en kruidig van smaak, zeer verfijnd van structuur, zeer geconcentreerd en uitstekend in balans. Serveren: 10-12°C. .

vinificatie

Deze riesling wordt klassiek geproduceerd van streng geselecteerde druiven uit de beste percelen op de steile hellingen van leisteen. Sommige wijnranken zijn stokoud. .