Loimer - Riesling Kamptal

Nog %1 beschikbaar
Weingut Loimer Fred Loimer is een biodynamisch werkende, bijzonder getalenteerde wijnbouwer. Hij nam het wijngoed in 1998 over van zijn ouders en zijn hartstocht voor het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al snel de bijnaam Perfectionist op. In 1999 werd een state of the art winery gebouwd boven . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Kamptal
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Weingut Loimer
Land Oostenrijk

Details

Alle wijnen van Fred Loimer zijn tot in de kleinste details verzorgd. Van onbezorgd wijnplezier tot echt subtiel genot. Deze grüner veltliner is eigenlijk een combinatie van beide categorieën en een zeer karakteristiek voorbeeld van grüner veltliner uit Kamptal. Een speelse neus van groene kruiden en exotische, met een klein pepertje na. Zeer zuiver op de tong, met lekker veel sap en fruit, elegant en oh zo levendig. Kortom, een subtiele, frisse witte allrounder die ook gastronomisch breed inzetbaar is. Van voorgerechten en salades met een combinatie van groene bladgroente en exotisch fruit tot groenteschotels, pasta en wit vlees en gevogelte.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, rijpe abrikoos, bessen en iets van passievruchten. In het smaakpalet tonen van limoenschil, wit steenfruit, honingmeloen en een licht mineralige toets, die gepaard gaan met een lange afdronk met levendige zuren.

vinificatie

Eind september worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er direct een tweede selectie plaats en perst men direct de druiven waarbij men een groot deel van de trossen intact laat. Hierna laat men het sap temperatuur gecontroleerd (maximaal 20°C) de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op grote roestvrijstalen tanks. Na 4 tot 8 weken wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks om hierin 4 maanden lang de malolactische gisting en rijping op de fijne lies te ondergaan. Hierna volgt de assemblage en wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologisch dynamische regels en voorschriften.