Château de Beaucastel (Perrin) - Châteauneuf-du-Pape Rouge
€ 109,00
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Rhône |
Smaaktype | Vol en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Producent | Famille Perrin |
Land | Frankrijk |
Details
Een alcoholpercentage van 14%. Diep inkt-achtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, bramen, chocola, tabak en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van zeer rijp, klein zwart fruit, kersenjam, vijgen, lavendel en tijm, die worden gevolgd door een lange afdronk met mooie zacht rijpe tannines. Serveren: 15 tot 17°C. Bewaren: tot 15 jaar na de oogst.
smaakimpressie
Diep inkt-achtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, bramen, chocola, tabak en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van zeer rijp, klein zwart fruit, kersenjam, vijgen, lavendel en tijm, die worden gevolgd door een lange afdronk met mooie zacht rijpe tannines.
vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en afzonderlijk gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven laat men een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op grote eikenhouten foeders voor syrah en mourvèdre. Voor de overige druiven gebeurt dit in betonnen tanks. Nadat de druiven geperst zijn en de jonge wijn op grote houten foeders de malolactische gisting heeft ondergaan, volgt de assemblage en aansluitend rijping op eikenhouten foeders. Na 12 maanden wordt er na zeer lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.