Château de Beaucastel (Perrin) - Châteauneuf-du-Pape Rouge

€ 110,00
Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

De Château de Beaucastel (Perrin) is een beroemde wijnproducent in de Franse regio Châteauneuf-du-Pape, bekend om hun kwalitatief hoogwaardige rode wijnen. De wijngaard van de Château de Beaucastel bestaat uit 130 hectare grond met een diversiteit aan druivensoorten, waaronder Grenache, Mourvèdre, Syrah en Cinsault. De Châteauneuf-du-Pape Rouge van de Château de Beaucastel wordt beschouwd als een van de beste wijnen uit de regio. De wijn wordt gemaakt met een selectie van de beste druiven uit de wijngaard en ondergaat een lange rijping in eiken vaten. De wijn heeft een rijke, volle smaak met tonen van donker fruit, specerijen en een subtiele houtachtige smaak van de eiken rijping. De tannines zijn zacht en rond, waardoor de wijn een aangename afdronk heeft. De Châteauneuf-du-Pape Rouge van de Château de Beaucastel is een wijn die zich perfect leent voor een speciale gelegenheid of een goed gedekte tafel.

smaakimpressie

Diep inkt-achtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, bramen, chocola, tabak en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van zeer rijp, klein zwart fruit, kersenjam, vijgen, lavendel en tijm, die worden gevolgd door een lange afdronk met mooie zacht rijpe tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en afzonderlijk gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven laat men een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op grote eikenhouten foeders voor syrah en mourvèdre. Voor de overige druiven gebeurt dit in betonnen tanks. Nadat de druiven geperst zijn en de jonge wijn op grote houten foeders de malolactische gisting heeft ondergaan, volgt de assemblage en aansluitend rijping op eikenhouten foeders. Na 12 maanden wordt er na zeer lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.