Château de Beaucastel - Coudoulet de Beaucastel Blanc

€ 39,00
Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Bourboulenc, Clairette, Marsanne, Viognier
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Château de Beaucastel - Coudoulet de Beaucastel Blanc is een witte wijn uit de Rhône-vallei in Frankrijk. Het is een product van het beroemde Château de Beaucastel, een van de meest vooraanstaande wijnhuizen in de regio. De wijn wordt gemaakt van een mix van druivensoorten, waaronder Roussanne, Marsanne, Viognier en Grenache Blanc. De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens zorgvuldig geselecteerd voordat ze worden geperst. De wijn rijpt vervolgens op eikenhouten vaten gedurende ongeveer 6 maanden. Coudoulet de Beaucastel Blanc heeft een heldere, gouden kleur en een complex aroma van honing, bloemen, citrusvruchten en mineralen. In de smaak is de wijn vol, rijk en zacht met tonen van perzik, abrikoos en amandelen. Hij heeft ook een aangename zuurgraad en een lange afdronk. Deze wijn wordt vaak geserveerd bij gerechten met vis, schaal- en schelpdieren, kip en geitenkaas. Hij is ook een goede keuze voor een aperitief of als gezelschapswijn. Coudoulet de Beaucastel Blanc heeft een goede potentie om te verouderen en kan wel tot een aantal jaren na oogst worden bewaard.

smaakimpressie

Helder licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, peer en kamperfoelie. In het smaakpalet tonen van geel steenfruit, meloen en wat marmelade-achtige bitterheid, die worden gevolgd door een mineralige afdronk met fraaie zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en pneumatisch geperst waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en aansluitend de malolactische gisting en rijping op roestvrijstalen tanks en barriques. Na 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.