Brusset - Gigondas Rouge Les Hauts de Montmirail

€ 33,00
Nog %1 beschikbaar
Domaine de Brusset Domaine Brusset staat voor krachtige, maar stijlvolle pure rode wijnen. Laurent Brusset bezit zo’n 70 hectare wijngaarden, met percelen in onder andere Gigondas, Cairanne en Ventoux. Zijn historische terraswijngaarden aan de voet van de Dentelles de Montmirail zijn indrukwekkend en lever . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache, Mourvèdre, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Domaine de Brusset
Land Frankrijk

Details

Absolute topwijn deze Gigondas afkomstig van wijngaarden die op hoogte liggen tegen de Dentelles de Montmirail aan. Deze grillige rotsformatie ziet eruit als een rijtje afgebrokkelde tanden (vandaar de naam) en is vanuit de verte al te zien. Hier staan druivenstokken van grenache, mourvèdre en syrah. Diep donkerkarmozijnrode kleur, expressieve neus met kruidigheid, vanille-tonen en rijp donker zondoorstoofd bessenfruit. Stevige mondvullende aanzet met veel rijp cassisfruit. Krachtige, maar rijpe tannines en lekker spicy. Een wijn om U tegen te zeggen. Complex van smaak, wat houtbitters en hints van chocola, vurig en kruidig. Een wijn om te bewaren.

smaakimpressie

Diepe, donkere kleur. Zeer complexe en rijke neus, volop zondoorstoofd fruit en specerijen. Zeer rond en krachtig in de mond, goede lengte, elegant en goed geïntegreerd hout, stevige tannines, met een lange finale waarin bramen en chocolade voor de finishing touch zorgen.

vinificatie

De druiven worden 100% met de hand geplukt en al in de wijngaard streng geselecteerd. Na aankomst in de wijnkelders wordt elk druivenras apart gevinifieerd. Na het treden en ontstelen volgt voorafgaand aan de gisting een koude inweking. De gisting duurt 21 dagen en vindt plaats onder temperatuurcontrole en met regelmatig onderdompelen van de schillenkoek. Na de gisting worden de jonge wijnen geassembleerd en 100% op vaten van Frans eikenhout opgevoed, met een variabel deel nieuw hout al naar gelang het oogstjaar.