Baumard - Caleche Anjou Blanc

€ 12,50
Nog %1 beschikbaar
Domaine des Baumard Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een va . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chenin Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Loire
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Domaine des Baumard
Land Frankrijk

Details

Baumard - Caleche Anjou Blanc is een witte wijn uit de Anjou-regio in Frankrijk. Deze regio ligt in het westen van het land, in de Loire-vallei. De wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Chenin Blanc en Chardonnay. Deze wijn wordt beschouwd als een van de beste witte wijnen uit de Anjou-regio. Hij is fris, fruitig en heeft een goede balans tussen zoetheid en zuurgraad. De smaak is rijk aan aroma's van appel, peer en abrikoos, met een subtiele hint van mineralen. De Baumard - Caleche Anjou Blanc is een geweldige wijn om te serveren bij zeevruchten, wit vlees en kaas. Hij is ook geschikt om als aperitief te drinken. De wijn wordt geproduceerd door Domaine Baumard, een wijnhuis dat al sinds de 17e eeuw bestaat en dat bekend staat om de hoge kwaliteit van zijn wijnen.

smaakimpressie

Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van citroen, peer, perzik, witte bloemen en iets van bijenwas. In het smaakpalet tonen van citroenschil, geel steenfruit, appel en een hint van honing, die gepaard gaan met een licht mineralige afdronk met strakke zuren.

vinificatie

Eind september worden de rijpe druiven met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder laat men, na voorzichtige persing van de gehele druiventrossen, het sap enkele weken lang een temperatuur gecontroleerde (18°C) alcoholische fermentatie ondergaan op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de ‘lie’. Na ongeveer 9 maanden wordt de wijn geassembleerd en na lichte filtering gebotteld.