Baumard - Clos Saint Yves

€ 29,95
Nog %1 beschikbaar
Domaine des Baumard Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een va . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chenin Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Loire
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine des Baumard
Land Frankrijk

Details

Clos St. Yves is een helling met vulkanische gesteente, waaronder veel leisteen en zandsteen. Lichtgoudgeel met grijze zweem. Typische geur in de neus, expressief en complex iets toffeeachtigs en terroir (mineraliteit), vruchten en frisse citrustonen , hints van honing en anijs. Zuiver en fris, veel materie met zacht en rond mondgevoel, smaakvolle en subtiele vruchtenmelange verweven met minerale tonen. Puur, anders, indrukwekkend, schoon, lange finale. Puike wijn. Nu te drinken, maar blijft jarenlang goed.

smaakimpressie

Heel licht goudgeel met een grijs zweempje. Complexe en expressieve neus, met een verrassende, romige en bijna toffeeachtige ondertoon, typisch van de combinatie rijpe chenin blanc + mineraliteit van het Savennières terroir. Schijn bedriegt, deze wijn heeft geen houtopvoeding gehad! Na enige tijd luchten komen de vruchtenaroma’s los, met citrus in de hoofdrol, ondersteund door subtiele nuances van honing en anijs. Op de tong is het een zeer zuivere, frisse, minerale, vlezige, rond en zacht fruitige wijn. Indrukwekkende, minerale finale. .

vinificatie

De volrijpe en gezonde druiven worden tussen 20 september en 11 november handmatig geoogst in meerdere plukbeurten. Na een zorgvuldig vervoer naar de wijnkelders worden de onbeschadigde en gezonde druiven pneumatisch geperst. De alcoholische gisting gaat bij niet al te hoge temperaturen en langzaam door tot alle suikers zijn vergist. Savennières is een droge, aromatische witte wijn. .