Baumard - Trie Spéciale

Nog %1 beschikbaar
Domaine des Baumard Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een va . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chenin Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Loire
Smaaktype Vol en rijk, zonder houtopvoeding
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine des Baumard
Land Frankrijk

Details

Trie Spéciale dat betekent in dit geval naast meerdere plukgangen in de wijngaard ook meerdere gangen in het vinificatieproces. Bij het kneuzen van de chenindruiven aan het begin van de vinificatie is het allereerste sap dat wegloopt dunner van structuur dan het sap dat daarna wegloopt dat heeft namelijk veel meer structuur, vettigheid en viscositeit. Lichtgoudgeel met een grijs zweempje, intens en expressief in de neus. Rijp wit fruit en mineralig. Wonderbaarlijke ervaring in de mond, strakdrog een frisse aanzet, tegelijkertijd mild en romig, twee uitersten die bij elkaar komen en het lijkt zo vanzelfsprekend. Vol, rond en vlezig tevens elegant, fris en mineraal. Prachtig complexe wijn, licht verteerbaar met eindeloze afdronk. Weergaloos!

smaakimpressie

Heel licht goudgeel met een grijs zweempje. Overblijfsels van de gisting in de vorm van CO2 parels in de wijn. Dit verdwijnt met de tijd of met karaferen. Vrij intense neus, zeer aangenaam en zuiver. Tegelijkertijd fris, sappig, mild en romig. Zeer aangenaam. Strak droge wijn in de aanzet, vlezig en vineus, maar ook rond en vol van structuur. Goed evenwicht. Lange finale, licht verteerbaar, fris, zuiver en mineraal.

vinificatie

De volrijpe en gezonde druiven worden tussen 20 september en 11 november handmatig geoogst in meerdere plukbeurten. Na een zorgvuldig vervoer naar de wijnkelders worden de onbeschadigde en gezonde druiven pneumatisch geperst. De alcoholische gisting gaat bij niet al te hoge temperaturen en langzaam door tot alle suikers zijn vergist. Savennières is een droge, aromatische witte wijn. .