Domaine des Baumard Savennières Clos du Papillon

€ 45,00
Nog %1 beschikbaar
Domaine des Baumard Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een va . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chenin Blanc
Regio Loire
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Producent Domaine des Baumard
Land Frankrijk

Details

Domaine Sanzay is een wijngoed in de Loire-vallei in Frankrijk. Het is gelegen in de regio Saumur, in het dorpje Les Salles Martin Blanc. Het wijngoed is gespecialiseerd in de productie van wijn gemaakt van de druif Cabernet Franc, met name Saumur Champigny. Het wijngoed heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw en wordt nu gerund door de familie Sanzay. Ze hebben een passie voor traditionele wijnbouwtechnieken en streven naar de hoogste kwaliteit van hun wijnen. De wijngaarden van Domaine Sanzay zijn gelegen op klei- en kalkachtige bodems, wat bijdraagt aan de unieke smaak van de wijnen. Ze gebruiken biologische landbouwpraktijken en beperken het gebruik van chemische middelen tot een minimum. De wijnen van Domaine Sanzay worden geroemd om hun complexiteit en finesse. Ze zijn vol van smaken van rode bessen, zwarte peper en kruiden, met een aangename tannine-structuur en een lange afdronk. Ze zijn perfect om te serveren bij gegrild vlees, wild of kaas.

smaakimpressie

Heel licht goudgeel met een grijs zweempje. Complexe en expressieve neus, met een verrassende, romige en bijna toffeeachtige ondertoon, typisch van de combinatie rijpe chenin blanc + mineraliteit van het Savennières terroir. Schijn bedriegt, deze wijn heeft geen houtopvoeding gehad! Na enige tijd luchten komen de vruchtenaroma’s los, met appel, peer en kweepeer in de hoofdrol, ondersteund door subtiele nuances van honing. Op de tong is het een zeer zuivere, frisse, minerale, vlezige, rond en zacht fruitige wijn. Indrukwekkende, minerale finale. .

vinificatie

De volrijpe en gezonde druiven worden tussen 20 september en 11 november handmatig geoogst in meerdere plukbeurten. Na een zorgvuldig vervoer naar de wijnkelders worden de onbeschadigde en gezonde druiven pneumatisch geperst. De alcoholische gisting gaat bij niet al te hoge temperaturen en langzaam door tot alle suikers zijn vergist. Savennières is een droge, aromatische witte wijn. .