Baumard - Coteaux du Layon Clos de Sainte Catherine

€ 47,00
Nog %1 beschikbaar
Domaine des Baumard Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een va . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chenin Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Loire
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Domaine des Baumard
Land Frankrijk

Details

Uitgebalanceerd en ragfijn, ook wel de meest vrouwelijke wijn van Baumard genoemd, deze Clos du Saint Catherine. Valt onder de categorie moelleux oftewel lichtzoet. Dit is een wijn met een uitzonderlijke smaakrijkdom waar zoet en zuur, fruit en frisheid een geraffineerd spel spelen. Helder licht goudgeel met zilveren schittering, weelderig geur met hints variërend van lentebloesem, peer en abrikoos naar honing, In de smaak idem dito en verweven met een subtiele mineraliteit, alles zo zuiver en elegant met een lange verfijnde finale. Delicaat.

smaakimpressie

Helder tot diep goudgeel met zilveren schitteringen. Rijk en complex van geur, met accenten van honing, peer, abrikoos, lentebloesem en minerale ondertonen. Op de tong een en al zuiverheid, mineraliteit, rijp fruit, een hint van kruiden, een uitstekend evenwicht tussen zuur en zoet, veel elegantie en een enorme lengte. .

vinificatie

Voor deze klassieke cuvée wijn worden de druiven met de hand geplukt van oudere wijnranken. Alleen overrijpe en/of met botrytis gezegende druiven worden geoogst, in meerdere opeenvolgende plukbeurten. Na de pneumatische persing vindt de gisting plaats in RVS tanks, onder gecontroleerde temperatuur. Deze wijn valt onder de categorie ‘moelleux’ (let op: uitspraak = ‘môaleuh’, en niet ‘moeijeuh’!), wat duidt op een relatief (licht) zoete wijn met een goed zoet/zuur evenwicht. .