Condado de Haza - 20 Aldeas Organic
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Tempranillo |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Ribera del duero |
Smaaktype | Vol en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Condado de Haza |
Land | Spanje |
Details
Het 200 ha tellende domein Condado de Haza is hooggelegen en volledig beplant met tempranillo stokken. Sinds 1995 staat er een heus château op het domein. Een zelfstandig wijnhuis om de cyclus van wijnrank naar fles in eigen hand te kunnen houden. En het resultaat is daar! Deze Crianza heeft een prachtige robijnrode kleur en een heerlijk aromatische neus. In de mond is hij rijk, rond en zijdezacht met aroma's van rijp fruit als aardbeien en kersen. Dé perfecte match met geroosterd en gebraden vlees of bij gerijpte harde Spaanse geiten- of schapenkazen.
smaakimpressie
Intens paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe bosbessen, bramen, blauwe pruimen, kokos, vers gemalen koffiebonen en gebakken spekjes. In het smaakpalet tonen van rijpklein zwart fruit, laurier, chocolade, balsamico en vanille, die gepaard gaan met een lange afdronk met rijpe tannines.
vinificatie
De druiven worden in optimale conditie met de hand geoogst en geselecteerd. In de vinificatieruimte worden de druiven direct ontsteeld en gekneusd. Vervolgens laat men de alcoholische gisting ruim twintig dagen lang voltrekken met wilde (druifeigen) gisten op temperatuur (28°C ) gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Daarna volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op nieuwe barriques van Amerikaanse eiken voor de malolactische gisting en rijping. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld waarna men de wijn nog 12 maanden op fles laat rijpen. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften.