iLauri - Poggio Dragone Bianco Colline Pescaresi

€ 7,50
Nog %1 beschikbaar
Talamonti / I lauri In de klassieke oudheid was de lauwerkrans het symbool voor de overwinning. De wijngaarden van ILauri liggen aan de voet van de Apennijnen en waren vroeger beplant met laurierbomen. Zo’n lauwerkrans is zeker weggelegd voor de wijnen van ILauri! Vanwege de hogere ligging van de wijngaarde . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay, Trebbiano
Afsluiting Schroefdop
Regio Abruzzen
Inhoud 0,75
Producent Talamonti / I lauri
Land Italië

Details

iLauri - Poggio Dragone Bianco Colline Pescaresi is een witte wijn die wordt gemaakt in de regio Colline Pescaresi in Italië. Deze regio is gelegen in de Abruzzen en is bekend om zijn prachtige wijngaarden en kwalitatief hoogwaardige wijnen. De wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Pecorino en Trebbiano, die beide in de regio Colline Pescaresi worden geteeld. De wijn wordt op traditionele wijze gemaakt en rijpt op eiken vaten voordat deze op de markt wordt gebracht. De iLauri - Poggio Dragone Bianco Colline Pescaresi heeft een heldere, strogele kleur en een delicaat aroma van bloemen, citrus en rijpe appel. In de smaak is de wijn fris en fruitig met tonen van perzik, appel en een hint van mineralen. De afdronk is lang en elegant. Deze wijn is perfect om te serveren bij visgerechten, gevogelte of geitenkaas. De wijn heeft een alcoholpercentage van ongeveer 12%.

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur. In de neus zuivere aroma’s van citrusfruit en vooral rijpe peer. In het smaakpalet tonen van grapefruit, appel, wederom peer en meloen, die gepaard gaan met een afdronk met goede frisse zuren.

vinificatie

Eind augustus worden de druiven met de hand geoogst. In de vinificatiekelder laat men na directe pneumatische persing het sap een temperatuurgecontroleerde (20°C) alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de wijn overgestoken op schone rvs-tanks om enkele maanden te rijpen, zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt.