iLauri - Torre Dragone Rosso Terre di Chieti
€ 7,95
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Merlot, Sangiovese |
Afsluiting | Schroefdop |
Regio | Abruzzen |
Smaaktype | Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Talamonti / I lauri |
Land | Italië |
Details
iLauri - Poggio Dragone Rosso Terre di Chieti is een rode wijn afkomstig uit de regio Abruzzo in Italië. De wijn wordt gemaakt van de Montepulciano druif, die bekend staat om zijn volle smaken en rijke tannines.
De Poggio Dragone Rosso Terre di Chieti ondergaat een rijping van minimaal 12 maanden in eiken vaten, waardoor de wijn zijn complexiteit en structuur verkrijgt. De wijn heeft aroma's van donker fruit zoals cassis, zwarte bessen en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn vol, rijk en zacht met een aangenaam tanninegehalte.
Deze wijn is perfect om te serveren bij rood vleesgerechten, wild en gerechten met een pittige saus. Het is aanbevolen om de wijn op kamertemperatuur te serveren en hem een tijdje in de fles te laten rusten voordat je hem opent.
smaakimpressie
Helder, doorzichtig paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte bessen, bramen en iets van specerijen. In het smaakpalet tonen van sappig rijp klein roodzwart fruit met een lichte kruidigheid, die in de afdronk begeleid worden door zachte tannines en milde zuren.
vinificatie
Begin september worden de druiven met de hand geoogst. In de vinificatiekelder laat men na ontsteling en lichte kneuzing van de druiven 2 weken lang een temperatuurgecontroleerde (28°C) alcoholische gisting plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Dan volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op 3400-litervaten van Sloveens eikenhout om de malolactische gisting te ondergaan, met aansluitend een rijping van 3 maanden. In het voorjaar na de oogst wordt de wijn geassembleerd en na een lichte filtering gebotteld.