iLauri - Poggio Dragone Rosso Terre di Chieti

€ 7,95
Nog %1 beschikbaar
Talamonti / I lauri In de klassieke oudheid was de lauwerkrans het symbool voor de overwinning. De wijngaarden van ILauri liggen aan de voet van de Apennijnen en waren vroeger beplant met laurierbomen. Zo’n lauwerkrans is zeker weggelegd voor de wijnen van ILauri! Vanwege de hogere ligging van de wijngaarde . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sangiovese
Afsluiting Schroefdop
Regio Abruzzen
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Talamonti / I lauri
Land Italië

Details

iLauri - Poggio Dragone Rosso Terre di Chieti is een rode wijn afkomstig uit de regio Abruzzo in Italië. De wijn wordt gemaakt van de Montepulciano druif, die bekend staat om zijn volle smaken en rijke tannines. De Poggio Dragone Rosso Terre di Chieti ondergaat een rijping van minimaal 12 maanden in eiken vaten, waardoor de wijn zijn complexiteit en structuur verkrijgt. De wijn heeft aroma's van donker fruit zoals cassis, zwarte bessen en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn vol, rijk en zacht met een aangenaam tanninegehalte. Deze wijn is perfect om te serveren bij rood vleesgerechten, wild en gerechten met een pittige saus. Het is aanbevolen om de wijn op kamertemperatuur te serveren en hem een tijdje in de fles te laten rusten voordat je hem opent.

smaakimpressie

Helder, doorzichtig paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte bessen, bramen en iets van specerijen. In het smaakpalet tonen van sappig rijp klein roodzwart fruit met een lichte kruidigheid, die in de afdronk begeleid worden door zachte tannines en milde zuren.

vinificatie

Begin september worden de druiven met de hand geoogst. In de vinificatiekelder laat men na ontsteling en lichte kneuzing van de druiven 2 weken lang een temperatuurgecontroleerde (28°C) alcoholische gisting plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Dan volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op 3400-litervaten van Sloveens eikenhout om de malolactische gisting te ondergaan, met aansluitend een rijping van 3 maanden. In het voorjaar na de oogst wordt de wijn geassembleerd en na een lichte filtering gebotteld.