Dönnhoff - Oberhäuser Leistenberg Kabinett

Nog %1 beschikbaar
Weingut Dönnhoff Helmut Dönnhoff is een Duitse wijnlegende uit Oberhausen in het wijngebied Nahe. De familie Dönnhoff maakt hier al wijn sinds 1750 en is als enige al driemaal uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in Duitsland. Helmut Dönnhoff is sinds 1971 verantwoordelijk voor deze topwijnen. Hij wor . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Nahe
Inhoud 0,75
Producent Weingut Dönnhoff
Land Duitsland

Details

Kabinett is van oudsher een Duitse kwaliteitsaanduiding voor wijn. In de regel zijn dit iets zoetere wijnen met een wat lager alcoholpercentage. Deze wijn zou je mildzoet kunnen noemen. Goudgeel van kleur, zwoele en uitbundige neus met rijp exotisch- en citrusfruit. Milde aanzet met direct al een lief zoetje, maar niet laf of slap, door voldoende tegenwicht van pittige zuren komt deze wijn heel fris, schoon en puur over. Mondvullend met rijpe tonen van wit fruit, peer, banaan, maar ook citrusfr uit zoals limoen, grapefruit en ananas, de wijn heeft substantie en de zo karakteristieke minerale tonen. Alles in balans, mooi complex, heerlijk lange afdronk. Mein Liebchen.

smaakimpressie

Helder licht geel groen van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, abrikoos en duidelijk mineralig. In het smaakpalet tonen van gekonfijte citroen, geel steenfruit en iets van kweepeer, die gepaard gaan met een licht ziltige en lange afdronk met duidelijk restzoet en met fraaie preciese en ragfijne zuren.

vinificatie

In oktober worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er na persing van de druiven indien mogelijk een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op roestvrijstalen tanks waarna de wijnen op hun fijne lie op rvstanks rijpen. .