Dönnhoff - Tonschiefer Trocken

€ 22,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Dönnhoff Helmut Dönnhoff is een Duitse wijnlegende uit Oberhausen in het wijngebied Nahe. De familie Dönnhoff maakt hier al wijn sinds 1750 en is als enige al driemaal uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in Duitsland. Helmut Dönnhoff is sinds 1971 verantwoordelijk voor deze topwijnen. Hij wor . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Kurk
Regio Nahe
Inhoud 0,75
Producent Weingut Dönnhoff
Land Duitsland

Details

Kabinett is van oudsher een Duitse kwaliteitsaanduiding voor wijn. In de regel zijn dit iets zoetere wijnen met een wat lager alcoholpercentage. Door voldoende tegenwicht van pittige zuren is de wijn toch droog, een kwestie van balans. Bleekgeel van kleur, expressieve neus, rijp exotisch- en citrusfruit. Tintelend frisse lichtdroge aanzet met een fijn zoetje, alle mondhoeken worden bespeeld met frisse tonen van limoen, grapefruit en ananas, de wijn heeft substantie, prettige minerale tonen en kietelt al je smaakpapillen. Mooie balans en heerlijk lange afdronk. Toll!

smaakimpressie

Frisse wijn, zeer zuiver, volop fruit, jeugdig levendig, met een mondvullende concentratie en verfijnde mineraliteit.

vinificatie

De wijnen van Dönnhoff worden zo klassiek mogelijk bereid, zo veel mogelijk met eigen, wilde gisten. Voor het bottelen rijpen de wijnen nog in klassieke, grote houten vaten.