Fritz Haag - Brauneberger Juffer Riesling Grosses Gewachs

€ 38,00
Nog %1 beschikbaar
Weingut Fritz Haag Die stijl is in de Mosel wellicht het moeilijkst om na te streven. De Rieslings daar missen vaak net even de structuur om het met weinig restsuiker te kunnen doen en toch in balans te zijn. Maar iemand als Olivier Haag lukt dat steeds beter. Droge wijnen zijn dan ook al langere tijd minste . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Kurk
Regio Moezel
Inhoud 0,75
Producent Weingut Fritz Haag
Land Duitsland

Details

Fritz Haag Brauneberger Juffer Riesling Grosses Gewachs is een hoogwaardige Riesling wijn uit de Brauneberger Juffer wijngaard in de Duitse regio Mosel. Deze wijn wordt beschouwd als een van de beste Riesling wijnen uit de Mosel en wordt vaak beschouwd als een van de beste wijnen van Duitsland. De Brauneberger Juffer Riesling Grosses Gewachs wordt gemaakt van 100% Riesling druiven en wordt geproduceerd met de hoogste kwaliteitsnormen. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om de beste kwaliteit te garanderen. De wijn wordt vervolgens gerijpt op eikenhouten vaten gedurende een periode van 12 tot 18 maanden. De wijn heeft een heldere, gouden kleur en een complex aroma van bloemen, citrusvruchten en rijp fruit. Het smaakpalet is vol en rijk, met tonen van abrikoos, perzik en honing, met een subtiele zuren en een zeer lange afdronk. Deze wijn is perfect om te serveren bij visgerechten, gevogelte of kaas. Fritz Haag Brauneberger Juffer Riesling Grosses Gewachs is een geweldige keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een hoogwaardige en complexe Riesling. Het is een wijn die perfect is om te bewaren en te verouderen, en zal zijn kwaliteiten in de loop van de tijd blijven ontwikkelen.

smaakimpressie

Helder, strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, witte perzik, nectarine en een hint van mango. In het smaakpalet tonen van limoenschil, geel steenfruit en een vleugje wilde munt en zwarte peper, die in de mineralige en complexe afdronk begeleid worden door ragfijne zuren.

vinificatie

Begin oktober worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de druiven gekneusd en krijgen ze een korte koude inweking. Aansluitend volgt persing en laat men het sap temperatuurgecontroleerd de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en rijping op de ‘lie’ ondergaan, deels op hout en deels op roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en gebotteld.