Fritz Haag - Brauneberger Riesling Trocken J

€ 26,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Fritz Haag Die stijl is in de Mosel wellicht het moeilijkst om na te streven. De Rieslings daar missen vaak net even de structuur om het met weinig restsuiker te kunnen doen en toch in balans te zijn. Maar iemand als Olivier Haag lukt dat steeds beter. Droge wijnen zijn dan ook al langere tijd minste . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Moezel
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Fritz Haag
Land Duitsland

Details

Bleekgeel van kleur met expressieve neus, de aroma's tintelen je tegemoet. Levendig fris, sappig en fruitig, droog en uitgesproken mineralig. Appel, peer, ananas, grapefruit. Heerlijk als aperitief, opkikker na een dag werken.

smaakimpressie

Helder goud geel van kleur. In de neus spannende aroma’s van mango, peer, grapefuit en zoete appel, perzik en veel mineralen. Het smaakpalet heeft een fraaie balans tussen fruitexstract, ziltige mineralen, iets van restzoet en nerveuze zuren die leiden naar een aanhoudende afdronk.

vinificatie

De druiven worden met grootste zorg met de hand geplukt waarbij er zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder is er eerst een twee uur durende inweektijd waarna na het persen van de druiven de alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en riijping deels op hout deels op roestvrijstalen tanks plaats vindt. .