Pieropan - Soave Classico La Rocca

€ 35,00
Nog %1 beschikbaar
Pieropan Klassieke Soaves van het allerhoogste niveau. Leonildo Pieropan wordt gezien als de godfather van Soave. De wijnen worden gemaakt van de druiven garganega en trebbiano uit de heuvels rond de stad Soave. De speciale cuvée La Rocca, gemaakt van laat geplukte druiven, krijgt een opvoeding op . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Garganega
Afsluiting Kurk
Regio Veneto
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Pieropan
Land Italië

Details

La Rocca is de naam van de wijngaard en van het middeleeuws kasteel dat hoog boven het stadje Soave uittorent. Een oeroude bodem met veel kalk en klei, legt de fundamenten voor deze La Rocca, die een gedeeltelijke opvoeding op eiken-hout heeft gehad. Helder licht goudgelig van kleur. In de neus rijk en genereus qua expressie. Met een zacht wollig mondgevoel in de aanzet doet de houtopvoeding van deze wijn zich direct herkennen, het geheel blijft zeer aromatisch, complex en tegelijkertijd elegant van smaak. De rijpe fruittonen volledig geïntegreerd met het hout, naast de delicate zuren en verfijnde mineraliteit iets van specerijen en mooie notenbittertjes. Complex, evenwichtig, elegant. Niet voor niets menigmaal in Italië als vino d'eccelenza aangeprezen. Heerlijk!

smaakimpressie

Helder en fonkelend, intens geel van kleur. Karaktervolle wijn met aroma’s van exotisch fruit en noten. Zacht en boeiend in de mond, met indrukken van citrusvruchten, specerijen en vanille.

vinificatie

De garganega druiven worden (zeer) laat geoogst om een optimale rijpingsgraad te verkrijgen. Zachte, pneumatische persen scheiden de sappen van de schillen. Na een kleine bezinkingperiode van 2 dagen worden de sappen overgeheveld, deels naar RVS tanks met temperatuurcontrole, deels naar 500 liter vaten. Bij 20°C gisten de sappen heel langzaam. De jonge wijn krijgt de tijd om zich te ontwikkelen en wordt dan een jaar op hout opgevoed: 60% blijft in de 500 liter vaten, de rest in grote vaten met een inhoud van 2000 liter. Na het assembleren en bottelen rust de wijn nog 4 maanden op fles.