Bernard Defaix - Bourgogne Chardonnay

Nog %1 beschikbaar
Domaine Bernard Defaix Sylvain en Didier Defaix maken op dit domein zéér elegante wijnen die puur terroir ademen. De wijnen zijn haast vrouwelijk van karakter, wat misschien de invloed is van echtgenote Hélène. De familie Defaix bewerkt de wijngaarden met uitzonderlijke zorg en op basis van biologische wijnb . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Bernard Defaix
Land Frankrijk

Details

De Bernard Defaix - Bourgogne Chardonnay is een witte wijn uit de regio Bourgogne in Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van de druif Chardonnay, die bekend staat om zijn rijke smaak en aroma's van appel, perzik en citrus. De wijn wordt gemaakt door wijnhuis Bernard Defaix, dat al sinds de 19e eeuw wijn produceert in de regio Chablis. De Bernard Defaix - Bourgogne Chardonnay heeft een frisse, fruitige smaak met tonen van appel, perzik en citrus. De wijn heeft een goede balans tussen zuur en zoet, waardoor hij zowel als aperitief als bij de maaltijd gedronken kan worden. De wijn heeft een medium body en een zachte afdronk. De Bernard Defaix - Bourgogne Chardonnay is een wijn die perfect past bij gerechten met wit vlees, vis of kaas. Ook kan de wijn gedronken worden als aperitief of als begeleiding bij een gezellige borrel. De wijn heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is een goede keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een klassieke Franse Chardonnay.

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, peer en witte bloemen. In het smaakpalet tonen van o.a. citroenschil, geel steenfruit en gele appel, die gepaard gaan met een zuivere afdronk met fraaie nerveuze zuren.

vinificatie

De druiven, die handgeplukt zijn, worden gekocht bij enkele wijnbouwers uit de Bourgogne-regio. In de vinificatiekelder vindt er voorzichtige pneumatische persing van de druiven plaats, waarna het sap 24 uur lang gekoeld rust krijgt om zo grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna laat men het schone sap temperatuurgecontroleerd (20°C) een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks, met aansluitend malolactische gisting en rijping op de ‘lie’, eveneens op rvs-tanks. Na ongeveer 9 maanden wordt de wijn geassembleerd, indien nodig licht gefilterd en gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.