Bernard Defaix - Chablis

€ 28,50
Nog %1 beschikbaar
Domaine Bernard Defaix Sylvain en Didier Defaix maken op dit domein zéér elegante wijnen die puur terroir ademen. De wijnen zijn haast vrouwelijk van karakter, wat misschien de invloed is van echtgenote Hélène. De familie Defaix bewerkt de wijngaarden met uitzonderlijke zorg en op basis van biologische wijnb . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Bernard Defaix
Land Frankrijk

Details

Om goede wijn te kunnen maken heb je goede druiven nodig' is het motto van Didier en Sylvain. Een waarheid als een koe natuurlijk, maar de heren hebben wel een punt. Want hoe logisch het ook mag klinken, je moet het wel voor elkaar krijgen. En dat l ukt ze bij Domaine Bernard Defaix. Dit is dan ook een Chablis die pure terroir ademt! Mineraal dankzij de Kimmeridgiaans kalkgrond waar de druiven op groeien, de frisheid van citrus en loepzuiver. En oh zo lekker bij riviervis, coquilles en natuurlij k escargots!

smaakimpressie

Deze wijn is gegist en opgevoed in RVS tanks om de typische Chablis frisheid en mineraliteit te behouden. De kleur is helder, licht geel met een zweempje groen. In de neus domineert de mineraliteit, aangevuld met frisse citrusvrucht nuances. Op de tong zeer fris, zuiver en mineraal, met een lange finale.

vinificatie

“Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig” is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden (al 20 jaar) mechanisch geplukt voor meer flexibiliteit. Kort daarop bereiken ze de kelders waar ze nog eens worden gecontroleerd en zacht geperst. Afhankelijk van het terroir en type wijn vinden de alcoholische en malolactische gisting plaats op RVS tanks of in eikenhouten vaten. De jonge wijnen rijpen nog 8-12 maanden op hun ‘lies’ (eigen fijn bezinksel). Om meer complexiteit te verkrijgen worden de ‘lies’ regelmatig geroerd (bâtonnage). Voor het bottelen worden de wijnen geklaard en licht gefilterd.