By Farr - Chardonnay

Nog %1 beschikbaar
By Farr

Gary Farr

Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera i . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Victoria
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent By Farr
Land Australië

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, papaya, ananas, geroosterde amandelen, popcorn en iets van vuursteen. In het smaakpalet tonen van limoenschil, nectarines, tropisch fruit en brioche, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met delicaat frisse zuren.

vinificatie

De druiven zijn afkomstig van een wijngaard die in 1994 beplant werd. De druiventrossen worden zeer selectief bij optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder worden de trossen in hun geheel buitengewoon voorzichtig geperst en laat men het sap sterk gekoeld rusten om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het schone sap overgestoken op Franse eikenhouten barriques (30% nieuw) om in ruim een maand tijd met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie te ondergaan. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op schone barriques voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de lies. Ongeveer 11 maanden na de oogst worden de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld.