By Farr - Chardonnay

€ 59,95
Nog %1 beschikbaar
By Farr

Gary Farr

Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera i . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Victoria
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis By Farr
Land Australië

Details

By Farr is een wijnbedrijf uit Victoria, Australië dat bekendstaat om de productie van hoogwaardige wijnen. Een van hun populairste wijnen is de Chardonnay. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Chardonnay druiven uit de Tua Tua Vineyard in de streek Geelong. De wijn is elegant en complex, met aroma's van perzik, appel en citrus. De smaak is vol met tonen van abrikoos, amandelen en een subtiele hint van vanille. De wijn heeft een goede balans tussen zuurgraad en alcoholgehalte en een aangename afdronk. Deze Chardonnay wordt op traditionele wijze geproduceerd, met een deel van de wijn die gerijpt wordt in Franse eiken vaten. Dit geeft de wijn een extra dimensie aan smaken en aroma's. De By Farr Chardonnay is een geweldige keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige wijn met veel smaakintensiteit en finesse. Het is een perfecte match voor gerechten met vis, gevogelte en kaas

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, papaya, ananas, geroosterde amandelen, popcorn en iets van vuursteen. In het smaakpalet tonen van limoenschil, nectarines, tropisch fruit en brioche, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met delicaat frisse zuren.

vinificatie

De druiven zijn afkomstig van een wijngaard die in 1994 beplant werd. De druiventrossen worden zeer selectief bij optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder worden de trossen in hun geheel buitengewoon voorzichtig geperst en laat men het sap sterk gekoeld rusten om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het schone sap overgestoken op Franse eikenhouten barriques (30% nieuw) om in ruim een maand tijd met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie te ondergaan. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op schone barriques voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de lies. Ongeveer 11 maanden na de oogst worden de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld.