By Farr - GC Chardonnay Côte Vineyard

Nog %1 beschikbaar
By Farr

Gary Farr

Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera i . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Victoria
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent By Farr
Land Australië

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, papaya, ananas, guave, geroosterde hazelnoten, butterscotch en een rokerige toets. In het smaakpalet tonen van limoenschil, nectarines, tropisch fruit en vanille room, die gepaard gaan met een zeer lange en mineralige afdronk met delicaat frisse zuren.

vinificatie

De druiven van GC Chardonnay (GC staat voor Gary Charles die de drijvende kracht was bij By Farr om met hoge plantdichtheid in de wijngaarden te gaan werken) zijn afkomstig van verschillende wijngaarden die alle op het Noorden en Noordoosten gericht zijn om de hitte te vermijden en zo een maximale frisheid te behouden. De druiventrossen worden zeer selectief bij optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder worden de trossen in hun geheel buitengewoon voorzichtig geperst en laat men het sap sterk gekoeld rusten om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het schone sap overgestoken op Franse eikenhouten barriques (35% nieuw) om in ruim een maand tijd met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie te ondergaan. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op schone barriques voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de lies. 11 maanden na de oogst worden de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld.