By Farr - Farrside Pinot Noir

€ 60,00
Nog %1 beschikbaar
By Farr

Gary Farr

Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera i . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Victoria
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent By Farr
Land Australië

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, granaatappel, mandarijn, tijm, ceder en vuursteen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, kreupelhout en vanille, die gepaard gaan met een zeer lange afdronk met rijpe tannines en subtiele zuren.

vinificatie

De druiven van Farrside Pinot Noir zijn afkomstig van een wijngaard die in 2001 beplant is en die op het Noordoosten gericht is om teveel zon en hitte te vermijden en zo een optimale frisheid te kunnen behouden. De druiventrossen worden zeer selectief bij de juiste rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 50% van de trossen ontsteeld. De druiven en overige trossen krijgen daarna vier dagen lang een koude inweking, waarna men in grote open kuipen met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie laat plaatsvinden. Twee weken later volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques (50% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.