By Farr - Shiraz

€ 59,95
Nog %1 beschikbaar
By Farr

Gary Farr

Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera i . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah/Shiraz
Afsluiting Kurk
Regio Victoria
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis By Farr
Land Australië

Details

By Farr is een wijnbedrijf uit de streek Victoria in Australië, dat bekend staat om hun kwalitatief hoogstaande Shiraz-wijnen. Deze Shiraz-druif wordt in de streek geplant op kalkrijke bodems, wat zorgt voor een unieke smaak in de wijn. De wijnen van By Farr zijn bekend om hun intense aroma's van zwarte bessen, kruiden en specerijen, met een volle smaak en een goede balans tussen tannines en zuren. Deze Shiraz-wijnen zijn perfect om te drinken bij rood vlees, wild en kazen. By Farr is een familiebedrijf dat al generaties lang wijnen maakt, en hun Shiraz-wijnen worden alom geprezen door wijnschrijvers en critici. Ze worden vaak beschouwd als een van de beste Shiraz-wijnen uit Victoria.

smaakimpressie

Diep paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, viooltjes, spekjes, mokka, anijs, peper en een rokerige toets. In het smaakpalet intense tonen van rijp klein zwart fruit, pruimen, laurier, specerijen en vanille, die gepaard gaan met een zeer lange fluwelige afdronk met elegante rijpe tannines en subtiele zuren.

vinificatie

De druiven zijn afkomstig van een wijngaard die in 1994 geplant is. De druiventrossen worden zeer selectief bij de juiste rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 80% van de trossen ontsteeld. De druiven en overige trossen krijgen daarna vier dagen lang een koude inweking, waarna men in grote open kuipen met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie laat plaatsvinden. Twee weken later volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op nieuwe Franse eikenhouten barriques (20% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.
Geen 18, geen alcohol
Onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol, bij aflevering van al onze zendingen wordt altijd een leeftijdscheck uitgevoerd