Baumard - Quarts de Chaume

€ 79,95
Nog %1 beschikbaar
Domaine des Baumard Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een va . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chenin Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Loire
Smaaktype Vol en rijk, zonder houtopvoeding
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine des Baumard
Land Frankrijk

Details

Unieke ligging en terroireigenschappen liggen aan de basis van deze Quarts de Chaumes, de Chaume is een zijriviertje van de Loire. Als de herfst inzet koelt het water flink af en ochtendmist zorgt dan voor de mogelijkheid van nobele rot. De druiven worden, verschompeld en wel, in meerdere plukgangen (tries) geplukt. De onderbodem bestaat uit o.a. grijze schistlagen en quarts. Helder diepgoudgele wijn met groene schittering. Rijk en complex in de neus met hints van honing, peer, abrikoos, bloemetjes en amandelen. In de mond een zoete, weelderige maar frisse en rijke wijn, opmerkelijke textuur, vet maar fris, zuiver en elegant. Rasecht, mineraal, complexe smaakrijkdom van floraal naar citrus en een complete fruitboomgaard. Een feestje op zich.

smaakimpressie

Helder tot diep goudgeel met groene schitteringen. Rijk en complex van geur, met accenten van honing, peer, abrikoos, amandelen, lentebloesem en minerale ondertonen. Op de tong een en al zuiverheid, mineraliteit, rijp fruit, een uitstekend evenwicht tussen zuur en zoet, veel elegantie en een enorme lengte.

vinificatie

Voor deze klassieke cuvée wijn worden de druiven met de hand geplukt van oudere wijnranken. Alleen overrijpe, verschrompeld en/of met botrytis gezegende druiven worden geoogst, in meerdere opeenvolgende plukbeurten. De opbrengst is zeer laag, 22- 25 hl/ha. Na de pneumatische persing vindt de gisting plaats in RVS tanks, onder gecontroleerde temperatuur. .