Michel Lafarge - Bourgogne Aligoté Raisins Dorés
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Aligoté |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Bourgogne |
Smaaktype | - |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Michel Lafarge |
Land | Frankrijk |
Details
Michel Lafarge is een wijnproducent uit de streek Bourgogne in Frankrijk, gevestigd in de plaats Volnay. De wijn die ze produceren met de naam Bourgogne Aligoté Raisins Dorés is gemaakt van de druivensoort Aligoté. Deze druivensoort wordt vaak gebruikt als ondersteunende druif in witte wijnen uit de streek Bourgogne, maar kan ook op zichzelf staan. De naam "Raisins Dorés" (gegouden druiven) geeft aan dat de druiven voor deze wijn langer op de rank zijn gelaten voordat ze geoogst worden, waardoor ze meer zoetheid en rijpheid krijgen. Deze wijn wordt beschreven als fris en fruitig met aroma's van appel, peer en citrus. Het is een droge wijn met een goede balans tussen aciditeit en zoetheid. Michel Lafarge is bekend om hun kwalitatief hoogstaande wijnen en de Bourgogne Aligoté Raisins Dorés is geen uitzondering. Deze wijn is perfect om te drinken als aperitief of bij vis- en schaaldierengerechten.
smaakimpressie
Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van granny smith, paardenbloemen, kweepeer, hooi en een hint van bijenwas. In het smaakpalet tonen van limoenschil, meloen, mandarijn en iets van honing, die gepaard gaan met een rijpe afdronk met milde zuren.
vinificatie
De Bourgogne Aligoté Raisins Dorés van Domaine Michel Lafarge is afkomstig van een perceel dat 0,8 hectare groot is, met stokken die in 1937 geplant zijn. Eind september worden de rijpe druiven met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder laat men, na voorzichtige persing van de druiven, het sap ruim 3 weken lang temperatuurgecontroleerd (20°C) een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de ‘lie’. Na ongeveer 6 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard en zonder filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.