Michel Lafarge - Meursault

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Michel Lafarge
Land Frankrijk

Details

Michel Lafarge is een wijnhuis in Meursault, een dorp in de Côte de Beaune-regio van de Bourgogne in Frankrijk. Het wijnhuis is opgericht in 1868 en is nu in handen van de vijfde generatie van de familie Lafarge. Ze produceren voornamelijk witte wijnen, met Meursault als hun belangrijkste wijn. Meursault is een van de bekendste witte wijnen uit de Bourgogne, gemaakt van de druif Chardonnay. De wijnen van Michel Lafarge zijn bekend om hun rijkdom, complexiteit en elegantie. Ze worden gemaakt van druiven die worden geoogst van wijngaarden met een rijke bodem van kalksteen en kiezel. De wijnen worden gerijpt op eikenhouten vaten, waardoor ze een rijke smaak en aroma's van boter, noten en vanille krijgen. Michel Lafarge Meursault wijnen zijn zeer gewaardeerd door critici en wijnkenners. Ze zijn perfect om te combineren met visgerechten, gevogelte en kaas. Ze zijn ook geschikt om op zichzelf te drinken als aperitief of tijdens een speciale gelegenheid.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, peer, perzik, gedroogde ananas, geroosterde hazelnoten en een hint van verse brioche. In het smaakpalet tonen van limoen, kweepeer, sinaasappelschil, honing en iets van citroengras en gember, die gepaard gaan met een lange licht krijterige afdronk met nerveuze zuren.

vinificatie

De Meursault van Domaine Michel Lafarge is afkomstig van de percelen Santenots de Milieu en Santenots de Bas, die samen 1 hectare groot zijn en die in 1937 beplant zijn. Eind september worden de druiven met de hand geplukt, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder laat men, na voorzichtige persing van de druiven, het sap ruim 3 weken lang temperatuurgecontroleerd (20°C) een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten barriques (5% nieuw) voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de ‘lie’. Na ongeveer 12 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard en zonder filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.