Michel Lafarge - Volnay Les Caillerets

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Michel Lafarge
Land Frankrijk

Details

Uitnodigende, frisse en heldere robijnrode kleur met granaatrode schitteringen. Gul en verfijnd in de neus, fris en rijp fruitig, op een achtergrond van aardse mineraliteit, specerijrijke nuances en viooltjes. Fris, sappig, rond, elegant, rijk en fluwelig in de mond, krachtige maar rijpe tannines, lange en complexe finale. Door zijn zachte structuur en grote aromatische kracht is deze een uitstekende begeleider van geroosterd gevogelte, vederwild, stoofschotels van vederwild en roodvlees met een rode wijnsaus.

smaakimpressie

Uitnodigende, frisse en heldere robijnrode kleur met granaatrode schitteringen. Zeer aromatisch, fris en rijp fruitig, tegen een achtergrond van aardse mineraliteit, specerijenrijke nuances en viooltjes. Fris, sappig, levendig, verfijnd, rijk, diep en mondvullend, met krachtige tannines en een enorm lange, complexe en verbluffende finale.

vinificatie

De druiven worden laat en goed rijp geplukt. De vinificatie is klassiek Bourgondisch, met een gisting van 15 tot 18 dagen en een opvoeding van 12 tot 18 maanden op eikenhouten vaten (max. 25% nieuw, meestal veel minder).