Alois Lageder - Cason Bianco

€ 49,95
Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is de grootste en daarmee ook de meest invloedrijke biodynamische wijnproducent in Italië. Het bedrijf dateert officieel uit 1823 toen het van start ging als een wijnhandel in Bolzano. Het werd echt een wijnmakerij toen Alois Lageder III in 1934 het domein Löwengang in Magr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Petit Verdot, Viognier
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Lageder
Land Italië

Details

Er liggen twee belangrijke wijngebieden in Tirol: Alto Adige en Trentino. Ze worden vaak in één adem genoemd, maar de verschillen tussen de twee zijn groot. De wijnproductie in Alto Adige vindt plaats op de hellingen van de bergen, met wijngaarden op soms wel 1000 meter hoogte. In Trentino liggen de wijngaarden meer in de vlakten en lager.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, zeer rijpe perzik, mandarijn, specerijen, verse toast en geroosterde noten. In het smaakpalet tonen van limoen, sinaasappelschil, gedroogde abrikozen, specerijen en vanille, die gepaard gaan met een intense, lange afdronk met frisse zuren.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst, waarbij streng geselecteerd wordt. In de vinificatieruimte worden de druiven direct pneumatisch geperst en laat men het sap ongeveer 12 uur gekoeld rusten, zodat de grovere bestanddelen kunnen bezinken. Vervolgens laat men het sap temperatuurgecontroleerd (18°C) de alcoholische fermentatie met natuurijke (druifeigen) gisten ondergaan op Franse eikenhouten barriques. Op dezelfde barriques ondergaat de jonge wijn de malolactische gisting en rijping op de ‘lie’. Na ongeveer 11 maanden volgt de assemblage van de wijn en krijgt deze nog een korte rijping in grote eikenhouten foeders, waarna de wijn ongefilterd gebotteld wordt. Dit hele proces verloopt volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.