Alois Lageder - Gaun Chardonnay

€ 26,50
Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is de grootste en daarmee ook de meest invloedrijke biodynamische wijnproducent in Italië. Het bedrijf dateert officieel uit 1823 toen het van start ging als een wijnhandel in Bolzano. Het werd echt een wijnmakerij toen Alois Lageder III in 1934 het domein Löwengang in Magr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Lageder
Land Italië

Details

100% Biologisch dynamisch, Demeter gecertificeerd en de naam Tenutæ Lageder op de fles. Meer respect voor de natuur, onze aarde, mede gezien als onderdeel van een groter planetair universum is haast niet denkbaar. Lageder is hierin echt een voorloper. En wat een oerwijnen levert dat op. Alles in deze wijn straalt kracht, gezondheid, puurheid, veerkracht, en smaakintensiteit uit. Chardonnay van de wijngaard Gaun, waar paarden ingezet worden om de zanderige gravelbodem om te ploegen. Prachtig goudgele kleur, met wat groene schakeringen. Complex en gul in de neus met rijke aroma's, boterigheid versus rijp tropisch fruit. Complete smaakbeleving, medium bodied, elegant en rijk met een licht minerale toets. Fris en schoon, evenwichtig met lichte houttoets, zuiver en puur met een aangenaam lange afdronk. Persistent niet te licht maar vooral niet te zwaar. Topwijn!

smaakimpressie

Goudgele kleur met een groen zweempje. Rijk en expressief van geur, met delicate, licht boterige neus met accenten van rijpe tropische vruchten. Op de tong is de wijn vol, levendig en elegant, met een lange, harmonieuze en frisse finale.

vinificatie

De druiven worden zorgvuldig geperst, waarna ze spontaan gisten dankzij de op de schil en in de kelders aanwezige gistcellen. De gisting vindt plaats voor 2/3 in RVS tanks, waarin de jonge wijn daarna nog 6 maanden op het eigen fijne bezinksel narijpt. Het resterende 1/3 deel gist en rijpt in kleine eikenhouten vaten.