Beoordeeld door De Grote Hamersma

Alois Lageder - Alto Adige Pinot Grigio

Lageder is Pinot grigio specialist in Alto Adige. Zo licht en zuiver kan Pinot Grigio ook zijn. Wél kruidigheid, wél sap maar niet de zachtheid. Pittig in al haar elegantie.
€ 18,50
Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is de grootste en daarmee ook de meest invloedrijke biodynamische wijnproducent in Italië. Het bedrijf dateert officieel uit 1823 toen het van start ging als een wijnhandel in Bolzano. Het werd echt een wijnmakerij toen Alois Lageder III in 1934 het domein Löwengang in Magr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Gris
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Lageder
Land Italië

Details

Lageder is Pinot grigio specialist in Alto Adige. Wél kruidigheid, wél sap maar niet te zwaar. Door de jaren heen heeft Alois Lageder behoorlijke aanpassingen gedaan op de vinificatie van deze wijn. Schilweking wordt meer en meer verlengd waardoor deze Pinot Grigio een koperkleurige, bijna rosé kleur krijgt. Rijk en intens maar met voldoende frisheid en zuiverheid.

smaakimpressie

Koperkleurig, een wijn met flink wat schilweking wat goed te zien is aan de oranje gloed van deze Pinot Grigio. Uitgesproken en expressieve aroma’s van bloemen en specerijen. Rijk van smaak, met een lichte rook ondertoon op de achtergrond en een mooie, frisse finale.

vinificatie

Vergist in RVS tanks, daarna 4 maanden opgevoed op eigen fijn bezinksel.