Alois Lageder - Cabernet Riserva

€ 21,00
Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is de grootste en daarmee ook de meest invloedrijke biodynamische wijnproducent in Italië. Het bedrijf dateert officieel uit 1823 toen het van start ging als een wijnhandel in Bolzano. Het werd echt een wijnmakerij toen Alois Lageder III in 1934 het domein Löwengang in Magr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Lageder
Land Italië

Details

Een blend van cabernet sauvignon en cabernet franc met een diepe, tamelijk intense granaatrode kleur met donkere schitteringen. Uitgesproken en krachtige aroma's in de neus, herfstbos, plantaardig en kruidig. In de smaak donkere bessen, vlezig met tonen van peper, teer en leer. De wijn komt jeugdig en vief over, is goed opgebouwd met mooi fruit, fijne zuren en tannines met beet. De afdronk heeft een lange en kruidige nasmaak. Dit is heel goed gemaakt, de wijn lijkt lichtvoetig maar krijgt je snel in de greep. Ideale restaurantwijn.

smaakimpressie

Diepe, tamelijk intense granaatrode kleur met robijn schitteringen. Vrij uitgesproken en krachtige aroma’s, plantaardig, vlezig en zeer kruidig, met tonen van peper, teer en leer. Goede complexiteit. Jeugdig, fris en goed opgebouwd bouquet, met pakkende tannines en goed fruit, lange en kruidige nasmaak.

vinificatie

Gisting en 15 dagen lange inweking in RVS tanks, gevolgd door een opvoeding van 18 maanden in grote vaten van Slavonisch eikenhout.