Alois Lageder - Am Sand Gewurztraminer

€ 31,00
Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is de grootste en daarmee ook de meest invloedrijke biodynamische wijnproducent in Italië. Het bedrijf dateert officieel uit 1823 toen het van start ging als een wijnhandel in Bolzano. Het werd echt een wijnmakerij toen Alois Lageder III in 1934 het domein Löwengang in Magr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gewürztraminer
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Inhoud 0,75
Wijnhuis Lageder
Land Italië

Details

De druiven zijn afkomstig uit wijngaarden in Magrè, Cortaccia, Termeno en het Isarco dal, op 300-550 meter hoogte. De bodem bestaat uit zand, kiezels en wat leem. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Leeftijd van de wijnstokken: 15-35 jaar.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur met lichte oranje schitteringen. Fris, zuiver in de neus, florale (rozen, geranium) aroma’s en nuances van tropisch fruit. Medium body, vineus, fruitig en droog. Goed fris tot in de finale, met een elegant, delicaat bittertje na. Serveren: 12°C. Bewaren: 3-4 jaar na de oogst.

vinificatie

Korte koude inweking van de druiven voor het persen. Gisting in RVS tanks met temperatuurcontrole. 4 maanden opvoeding op eigen fijn bezinksel.