Alois Lageder - Versalto Pinot Bianco

€ 26,00
Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is de grootste en daarmee ook de meest invloedrijke biodynamische wijnproducent in Italië. Het bedrijf dateert officieel uit 1823 toen het van start ging als een wijnhandel in Bolzano. Het werd echt een wijnmakerij toen Alois Lageder III in 1934 het domein Löwengang in Magr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Bianco
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Lageder
Land Italië

Details

‘Single vineyard’ wijn van Haberlehof Estate, boven Salorno, op 450 meter hoogte. De bodem bestaat uit zand en stenen. Tamelijk koel mesoklimaat met grote temperatuur verschillen tussen dag en nacht. Leeftijd van de wijnstokken: 15-40 jaar.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur met groene schemering. Zeer verfijnd, fruitig (appel, perzik), met ondersteunende specerij nuances van het zeer goed geïntegreerde hout. Zuiver, elegant, met karakteristieke druivenaroma’s, mediumbody, rond en sappig tot aan de finale. Mits goed bewaard, minstens 3-5 jaar na de oogst te genieten. Niet te koud schenken: 10-12°C.

vinificatie

Gegist en 3 maanden op eigen fijn bezinksel opgevoed in RVS tanks, waarna de jonge wijn nog 6 maanden rust in grote vaten van Slavonisch hout.