Alois Lageder - Löwengang Chardonnay

€ 74,95
Nog %1 beschikbaar
Lageder Alois Lageder is de grootste en daarmee ook de meest invloedrijke biodynamische wijnproducent in Italië. Het bedrijf dateert officieel uit 1823 toen het van start ging als een wijnhandel in Bolzano. Het werd echt een wijnmakerij toen Alois Lageder III in 1934 het domein Löwengang in Magr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Alto Adige
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Lageder
Land Italië

Details

100% Biologisch dynamisch, Demeter gecertificeerd en de naam Alois Lageder op de fles. Meer respect voor de natuur, onze aarde, mede gezien als onderdeel van een groter planetair universum is haast niet denkbaar. Lageder is hierin echt een voorloper. En wat een oerwijnen leeft dat op. Alles in deze wijn straalt kracht, gezondheid, puurheid, veerkracht, en smaakintensiteit uit. Regelmatig grote prijzen winnende chardonnay van de wijngaard Löwengang, waar paarden ingezet worden om de zanderige gravelbodem om te ploegen. Schitterende goudgele kleur met groene zweem. Complex en rijk in de neus, romige Bourgognestijl met toasty oak, naast rijp tropisch fruit, geroosterde amandelen en vanilletonen. Een rijk gestructureerde smaak, niettemin elegant en evenwichtig met pittige zuren, die de rijkheid aan rijp fruit met de fundering van de houtopvoeding aaneenrijgt tot puur wijnplezier. Om U tegen te zeggen.

smaakimpressie

Helder en fonkelend, goudgeel van kleur met een groen zweempje. Zeer rijk en complex in de neus, in zijn jeugd nog wat gesloten. Bourgogne stijl met een delicate romigheid, getoast hout en rijp tropisch fruit. In de mond, een hint van vanille en geroosterde amandelen. Rijke, goed gestructureerde en toch elegante smaak. De prikkelende frisheid zorgt voor een perfect evenwicht met de complexe fruitige aroma’s en de houten ruggengraat.

vinificatie

Vergist – met eigen, natuurlijke gistcellen – en 11 maanden op het eigen fijne bezinksel opgevoed in barriques van Frans eikenhout, waarvan 50% nieuw.