Marc Morey - Bourgogne Blanc

Nog %1 beschikbaar
Marc Morey Sabine Mollard staat hier al jaren aan het hoofd. De wijnen zijn prachtig, zowel wit als rood. Wij voeren dit domein reeds twintig jaar. In 2006 werd de nieuwe vinificatie- en opslagkelder in gebruik genomen, waarmee een grote stap voorwaarts werd gezet. De Saint-Aubin 1er Cru Charmois is . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Marc Morey
Land Frankrijk

Details

Wijnmaker Bernard Mollard is een specialist in het maken van terroir getypeerde Bourgognes zoals die uit Saint-Aubin, Chasssagne-Montrachet, Puligny Montrachet in diverse gradaties. In deze 'generieke' witte Bourgogne toont hij zijn klasse, mooi getypeerde witte Bourgogne met 'body', licht boterig in de mond, volle smaak, zuiver en mooie minerale toets.

smaakimpressie

Bijzonder plezierige wijn, zuiver, fruitig en mineraal in neus en mond. De zachte vanille, boter en noten nuances van de malolactische gisting en opvoeding op hout zijn goed geïntegreerd en geven de wijn extra complexiteit en evenwicht.

vinificatie

De alcoholische gisting vindt plaats in RVS tanks onder strenge temperatuurcontrole. Vervolgens wordt de jonge wijn overgeheveld naar 1 jaar oude eikenhouten vaten waar het tot het einde van de malolactische gisting op eigen bezinksel ligt, met regelmatige ‘bâtonnage’ (om- en doorroeren) van de ‘lies’. Dit versterkt het minerale karakter van de wijn en geeft meer structuur en romigheid. Na 10 maanden wordt de wijn afgetapt, geklaard en (afhankelijk van het oogstjaar) licht gefilterd voor het bottelen.