Marc Morey - Puligny-Montrachet Blanc

Nog %1 beschikbaar
Marc Morey Sabine Mollard staat hier al jaren aan het hoofd. De wijnen zijn prachtig, zowel wit als rood. Wij voeren dit domein reeds twintig jaar. In 2006 werd de nieuwe vinificatie- en opslagkelder in gebruik genomen, waarmee een grote stap voorwaarts werd gezet. De Saint-Aubin 1er Cru Charmois is . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Marc Morey
Land Frankrijk

Details

Puligny-Montrachet Blanc is een witte wijn uit de regio Burgundy, Frankrijk. De wijn wordt gemaakt van de druivensoort Chardonnay en wordt vaak beschouwd als een van de beste witte wijnen ter wereld. De wijngaard van Marc Morey is gelegen in de Puligny-Montrachet, een subregio van de Bourgogne, en wordt geroemd om de kwaliteit van de wijn die daar wordt geproduceerd. Deze wijn heeft een complexe smaak met tonen van citrus, appel, perzik, mineralen en een hint van boter en eikenhout. De wijn is elegant en heeft een goede balans tussen zuurgraad en alcohol. Het is een perfecte wijn voor een feestelijke gelegenheid of om te serveren bij vis, gevogelte of kaas.

smaakimpressie

In de neus, rijpe fruitige tonen, florale nuances en goed geïntegreerde hout. Op de tong rond, mondvullend, fris, verfijnd en zeer elegant.

vinificatie

De alcoholische gisting vindt plaats in RVS tanks onder strenge temperatuurcontrole. Vervolgens wordt de jonge wijn overgeheveld naar eikenhouten vaten (25 tot 3o% nieuw) waar het tot het einde van de malolactische gisting op eigen bezinksel ligt, met regelmatige ‘bâtonnage’ (om- en doorroeren) van de ‘lies’. Dit versterkt het minerale karakter van de wijn en geeft meer structuur en romigheid. Na 10 maanden wordt de wijn afgetapt, geklaard en (afhankelijk van het oogstjaar) licht gefilterd voor het bottelen.