Marc Morey - Chassagne Montrachet 1er Cru En Virondot

Nog %1 beschikbaar
Marc Morey Sabine Mollard staat hier al jaren aan het hoofd. De wijnen zijn prachtig, zowel wit als rood. Wij voeren dit domein reeds twintig jaar. In 2006 werd de nieuwe vinificatie- en opslagkelder in gebruik genomen, waarmee een grote stap voorwaarts werd gezet. De Saint-Aubin 1er Cru Charmois is . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Marc Morey
Land Frankrijk

Details

De druiven voor deze heerlijke En Virondot komen van het domein zelf en zijn van wijnranken met een leeftijd van 30 jaar en ouder. Dit geeft wijnmaker Bernar Mollard de kans om de magie van de terroir nog beter te verankeren in de wijn. Typisch Chassagne dus, vol en krachtig, met een zuivere mineraliteit en een verfijnde houttoets.

smaakimpressie

Volle, zeer intense neus, rijp fruitig, verfijnd en mineraal, met een hint van boter, vanille en goed geïntegreerde houtnuances. Op de tong vol en behoorlijk krachtig, breed, complex en mineraal, perfect evenwicht, lange en mondvullende finale met zuivere mineraliteit, het geheel goed verpakt in elegante houtnuances.

vinificatie

De alcoholische gisting vindt plaats in RVS tanks onder strenge temperatuurcontrole. Vervolgens wordt de jonge wijn overgeheveld naar eikenhouten vaten (30% nieuw) waar het tot het einde van de malolactische gisting op eigen bezinksel ligt, met regelmatige ‘bâtonnage’ (om- en doorroeren) van de ‘lies’. Dit versterkt het minerale karakter van de wijn en geeft meer structuur en romigheid. Na 10 maanden wordt de wijn afgetapt, geklaard en (afhankelijk van het oogstjaar) licht gefilterd voor het bottelen.