Marc Morey - Chassagne Montrachet Rouge

Nog %1 beschikbaar
Marc Morey Sabine Mollard staat hier al jaren aan het hoofd. De wijnen zijn prachtig, zowel wit als rood. Wij voeren dit domein reeds twintig jaar. In 2006 werd de nieuwe vinificatie- en opslagkelder in gebruik genomen, waarmee een grote stap voorwaarts werd gezet. De Saint-Aubin 1er Cru Charmois is . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Marc Morey
Land Frankrijk

Details

Chassagne-Montrachet staat in de eerste plaats bekend om haar fenomenale witte wijnen. Maar er komt ook prachtig rood vandaan. En dat is precies wat Domaine Marc Morey met deze Pinot Noir aantoont. Expressief, met aroma's van rijpe kersen, frambozen en aalbessen ondersteund door elegante houttonen.

smaakimpressie

Mooie diepe kleur. Expressieve neus met aroma’s van rijpe rode vruchtjes (kersen en wilde, zure kersen, frambozen, aalbessen, …) en elegante houten tonen. In de mond fris, elegant, fruitig en gul, breed en vlezig, met een goed evenwicht tussen het fruit, het zuur, het hout en de versmolten tannines. .

vinificatie

De handmatig geplukte druiven worden dubbel gecontroleerd, in de wijngaard en bij aankomst in de wijnkelder. De gisting vindt plaats in open kuipen onder strenge temperatuurcontrole, waarbij de schillenkoek regelmatig wordt ondergedompeld en getreden. Het gehele proces van inweking en gisting duurt 12 dagen. De jonge wijn wordt 15-18 maanden opgevoed in een jaar oude eikenhouten vaten, waarna het gebotteld wordt.