Marc Morey - Puligny-Montrachet 1e Cru Les Referts

Nog %1 beschikbaar
Marc Morey Sabine Mollard staat hier al jaren aan het hoofd. De wijnen zijn prachtig, zowel wit als rood. Wij voeren dit domein reeds twintig jaar. In 2006 werd de nieuwe vinificatie- en opslagkelder in gebruik genomen, waarmee een grote stap voorwaarts werd gezet. De Saint-Aubin 1er Cru Charmois is . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Marc Morey
Land Frankrijk

Details

Dit domein brengt prachtige wijnen, rijk, smaakvol en complex. Deze Les Vergers is daar een goed voorbeeld van. Van de wijngaard ‘Les Vergers’ worden alleen de druiven van wijnranken ouder dan 45 jaar gebruikt voor dit juweeltje. Na met de hand te zi jn geplukt en voorzichtig te zijn geperst wordt de jonge wijn overgeheveld naar eikenhouten vaten waar het de malolactische gisting ondergaat en vervolgens 10 maanden rijpt op z’n eigen ‘lies’. Dit geeft een prachtig mineraal karakter aan de wijn en de zo typische romigheid.

smaakimpressie

Helder licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, hazelnoot, graniet en een licht rokerige toets. In het complexe smaakpalet tonen van citroenschil, perzik, granny smith, brioche en iets van gember, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met fraaie nerveuze zuren.

vinificatie

Eind september worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder laat men na extreem voorzichtige persing van de druiven, het sap drie weken lang temperatuur gecontroleerd op 19°C een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten barriques, waarvan 30% jaarlijks vernieuwd wordt, voor de malolactische gisting en rijping op de lies. Na ongeveer 10 maanden wordt de wijn na eventuele klaring en zeer lichte filtering gebotteld.