Marc Morey - Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Vergers

€ 110,00
Nog %1 beschikbaar
Marc Morey Sabine Mollard staat hier al jaren aan het hoofd. De wijnen zijn prachtig, zowel wit als rood. Wij voeren dit domein reeds twintig jaar. In 2006 werd de nieuwe vinificatie- en opslagkelder in gebruik genomen, waarmee een grote stap voorwaarts werd gezet. De Saint-Aubin 1er Cru Charmois is . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Marc Morey
Land Frankrijk

Details

Dit domein brengt prachtige wijnen, rijk, smaakvol en complex. Deze Les Vergers is daar een goed voorbeeld van. Van de wijngaard ‘Les Vergers’ worden alleen de druiven van wijnranken ouder dan 45 jaar gebruikt voor dit juweeltje. Na met de hand te zi jn geplukt en voorzichtig te zijn geperst wordt de jonge wijn overgeheveld naar eikenhouten vaten waar het de malolactische gisting ondergaat en vervolgens 10 maanden rijpt op z’n eigen ‘lies’. Dit geeft een prachtig mineraal karakter aan de wijn en de zo typische romigheid.

smaakimpressie

Volle, zeer intense neus, fruitig, verfijnd en mineraal, met een hint van gedroogde vruchten, boter, vanille en goed geïntegreerde houtnuances. Op de tong vol en behoorlijk krachtig, breed, complex en mineraal, perfect evenwicht, lange en mondvullende finale met zuivere mineraliteit, het geheel goed verpakt in elegante houtnuances.

vinificatie

De alcoholische gisting vindt plaats in RVS tanks onder strenge temperatuurcontrole. Vervolgens wordt de jonge wijn overgeheveld naar eikenhouten vaten (30% nieuw) waar het tot het einde van de malolactische gisting op eigen bezinksel ligt, met regelmatige ‘bâtonnage’ (om- en doorroeren) van de ‘lies’. Dit versterkt het minerale karakter van de wijn en geeft meer structuur en romigheid. Na 10 maanden wordt de wijn afgetapt, geklaard en (afhankelijk van het oogstjaar) licht gefilterd voor het bottelen.