Marc Morey - Chassagne Montrachet 1er Cru Les Chenevottes

Nog %1 beschikbaar
Marc Morey Sabine Mollard staat hier al jaren aan het hoofd. De wijnen zijn prachtig, zowel wit als rood. Wij voeren dit domein reeds twintig jaar. In 2006 werd de nieuwe vinificatie- en opslagkelder in gebruik genomen, waarmee een grote stap voorwaarts werd gezet. De Saint-Aubin 1er Cru Charmois is . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Marc Morey
Land Frankrijk

Details

Van de Les Chenevottes wijngaard komt deze klassieke 1er Cru Chassagne-Montrachet æLes ChevenottesÆ. Druivenstokken van minimaal 35 jaar oud geven deze unieke terroirwijn nog meer diepte en intensiteit met op de tong een prikkelende mineraliteit, de frisheid van het fruit en als toegift een zachte kus van het hout waar de wijn in is opgevoed.

smaakimpressie

Volle, intense neus, rijp fruitig en mineraal, met een hint van boter en vanille en goed geïntegreerde houtnuances. Op de tong een en al zuiverheid, mineraliteit, delicate frisse smaak, evenwichtige structuur, met een complexe, aanhoudend minerale finale, het geheel goed verpakt in elegante houtnuances.

vinificatie

De alcoholische gisting vindt plaats in RVS tanks onder strenge temperatuurcontrole. Vervolgens wordt de jonge wijn overgeheveld naar eikenhouten vaten (30% nieuw) waar het tot het einde van de malolactische gisting op eigen bezinksel ligt, met regelmatige ‘bâtonnage’ (om- en doorroeren) van de ‘lies’. Dit versterkt het minerale karakter van de wijn en geeft meer structuur en romigheid. Na 10 maanden wordt de wijn afgetapt, geklaard en (afhankelijk van het oogstjaar) licht gefilterd voor het bottelen.