Marc Morey - Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Rouge

€ 75,00
Nog %1 beschikbaar
Marc Morey Sabine Mollard staat hier al jaren aan het hoofd. De wijnen zijn prachtig, zowel wit als rood. Wij voeren dit domein reeds twintig jaar. In 2006 werd de nieuwe vinificatie- en opslagkelder in gebruik genomen, waarmee een grote stap voorwaarts werd gezet. De Saint-Aubin 1er Cru Charmois is . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Marc Morey
Land Frankrijk

Details

Rode Chassagne op z'n best! Van ruim 50 jaar oude stokken in de Morgeot wijngaard van Morey komt deze verfijnde Pinot Noir. Het rode fruit dat als het ware het glas uitstuift: kersen, frambozen, aalbessen, dan de afronding met specerijen en subtiele houttonen. Een wijn met een goed bewaarpotentieel ook!

smaakimpressie

Mooie diepe kleur. Expressieve neus met aroma’s van rijpe rode vruchtjes (kersen en wilde, zure kersen, frambozen, aalbessen, …), specerijen en elegante houten tonen. In de mond fris, elegant, fruitig en gul, breed en vlezig, met een goed evenwicht tussen het fruit, het zuur, het hout en de krachtige tannines. .

vinificatie

De handmatig geplukte druiven worden dubbel gecontroleerd, in de wijngaard en bij aankomst in de wijnkelder. De gisting vindt plaats in open kuipen onder strenge temperatuurcontrole, waarbij de schillenkoek regelmatig wordt ondergedompeld en getreden. Het gehele proces van inweking en gisting duurt 12 dagen. De jonge wijn wordt 15-18 maanden opgevoed in eikenhouten vaten (40% nieuw), waarna het gebotteld wordt. .