Marc Morey - Puligny-Montrachet 1er Cru Les Pucelles

Nog %1 beschikbaar
Marc Morey Sabine Mollard staat hier al jaren aan het hoofd. De wijnen zijn prachtig, zowel wit als rood. Wij voeren dit domein reeds twintig jaar. In 2006 werd de nieuwe vinificatie- en opslagkelder in gebruik genomen, waarmee een grote stap voorwaarts werd gezet. De Saint-Aubin 1er Cru Charmois is . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay, Syrah/Shiraz
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Marc Morey
Land Frankrijk

Details

Marc Morey - Puligny-Montrachet 1er Cru Les Pucelles is een witte wijn afkomstig uit de regio Bourgogne in Frankrijk. Deze wijn wordt gemaakt van de druivensoort Chardonnay en komt uit de prestigieuze Premier Cru Les Pucelles vineyard in Puligny-Montrachet. Deze wijn is bekend om zijn complexe aroma's en smaken van peer, appel, citrus, mineralen en een subtiele hint van boter. Het heeft een goede zuurgraad en een soepele structuur, waardoor het een goede match is met vis- en schaaldierengerechten, kippen- en kalfsvleesgerechten en kaas. Marc Morey is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar wijn maakt in de regio Bourgogne. Ze hebben een grote reputatie opgebouwd voor het produceren van hoogwaardige wijnen, waaronder deze Puligny-Montrachet 1er Cru Les Pucelles.

smaakimpressie

Zeer elegante, florale en fruitige neus, met een hint van boter en vanille en goed geïntegreerde houtnuances. Op de tong rond, mondvullend en mild van smaak, evenwichtige structuur, met een lange, aanhoudend elegante en sensuele finale.

vinificatie

De alcoholische gisting vindt plaats in rvs-tanks onder strenge temperatuurcontrole. Vervolgens wordt de jonge wijn overgeheveld naar eikenhouten vaten (30% nieuw), waar hij tot het einde van de malolactische gisting op zijn eigen bezinksel ligt, met regelmatige ‘bâtonnage’ (om- en doorroeren) van de ‘lie’. Dit versterkt het minerale karakter van de wijn en geeft meer structuur en romigheid. Na 10 maanden wordt de wijn afgetapt, geklaard en (afhankelijk van het oogstjaar) licht gefilterd voor het bottelen.