Weinbach - Gewurztraminer Grand Cru Furstentum

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gewürztraminer
Afsluiting Kurk
Regio Elzas
Inhoud 0,75
Land Frankrijk

Details

Weinbach - Gewurztraminer Grand Cru Furstentum is een uitzonderlijke wijn uit de Elzas in Frankrijk. Deze wijn wordt gemaakt van de Gewurztraminer druif en wordt gekenmerkt door zijn intense aroma's van exotische vruchten, zoals lychee en rozen. De smaak is rijk en vol, met tonen van honing en zoetheid. De wijn wordt geproduceerd in de prestigieuze Grand Cru Furstentum wijngaard, gelegen in de Kaysersberg-vallei. Deze wijngaard heeft een unieke bodemcompositie en microklimaat, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van de druiven. Weinbach - Gewurztraminer Grand Cru Furstentum is een wijn die het beste kan worden gedronken bij gerechten met een hoog vetgehalte, zoals foie gras of gebakken zeevruchten. Het is ook een perfecte wijn om te drinken bij gerechten met exotische kruiden of specerijen. De wijn wordt vaak beoordeeld als een van de beste Gewurztraminer's ter wereld en wordt vaak beschouwd als een investering in de toekomst. De wijn heeft een uitstekende potentieel voor veroudering en kan tot wel 10 tot 20 jaar worden bewaard.

smaakimpressie

Helder goud geel van kleur. In de neus zeer expressieve aroma's van exotisch fruit, kweepeer, gedroogde rozenblaadjes en kamperfoelie. In het smaakpalet gekonfijte sinaasappel, lychees, theeblaadjes, duidelijk restzoet en een vleug van botrytis. Een afdronk die vol, krachtig en zeer complex is en die begeleid wordt door nerveus frisse zuren.

vinificatie

Druiven worden met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt op de perfecte rijpheid. In de vinificatiekelder vindt er na een uiterst langzame en voorzichtige persing van de druiven, een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op oude grote eikenhouten houten foeders. Hierin blijven de wijnen zeker tot juni of juli om de ferrmentatie langzaam af te bouwen om op deze manier authenticiteit en complexiteit maximaal tot uiting te laten komen. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften.