Weinbach - Riesling Grand Cru Schlossberg

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Kurk
Regio Elzas
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Land Frankrijk

Details

Helder goud geel van kleur. In de neus expressieve aroma's van grapefruit, rijpe peer en Virginia tabak. In het smaakpalet gekonfijte citrusvruchten, tropisch fruit, iets van acaciahoning en een overduidelijke mineraliteit. De afdronk is intens en gaat gepaard met verfijnde nerveuze zuren. Deze wijn kan bewaard worden tot 20 jaar na de oogst. Lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij oesters, kreeft, zeevis als tong en tarbot, kalkoen en Bresse kip met paddestoelen, sushi en sashimi.

smaakimpressie

Helder goud geel van kleur. In de neus expressieve aroma's van grapefruit, rijpe peer en Virginia tabak. In het smaakpalet gekonfijte citrusvruchten, tropisch fruit, iets van acaciahoning en een overduidelijke mineraliteit. De afdronk is intens en gaat gepaard met verfijnde nerveuze zuren. .

vinificatie

Druiven worden met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt op de perfecte rijpheid. In de vinificatiekelder vindt er na een uiterst langzame en voorzichtige persing van de druiven, een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op oude zeer grote eikenhouten foeders. Hierin blijven de wijnen zeker tot juni of juli om de fermentatie langzaam af te bouwen om op deze manier authenticiteit en complexiteit maximaal tot uiting te laten komen. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften. .