Weinbach - Riesling Reserve

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Kurk
Regio Elzas
Inhoud 0,75
Land Frankrijk

Details

Elegant en vrouwelijk. Biologisch dynamisch. De filosofie van Domaine Weinbach (familiebedrijf van de familie Faller) is het produceren van harmonieuze en elegante wijnen met een intense fruitigheid, die puurheid en zuiverheid paren aan concentratie en complexiteit. Bleekkleurige wijn met een fantastische neus waarin rijp-, rijk- en frisheid voorkomen, van appelbeigné tot subtiel sinaasappelfris. In de mond oor dat delicaat frisse, naast het het weelderige fruitige en zo mooi in balans gehouden door frisse zuurtjes. Samen met de levendige minerale ondertoon geeft dat deze droge wijn extra spanning. Mooi!

smaakimpressie

Helder goud geel van kleur. In de neus expressieve aroma's van witte bloemen, grapefruit en perziken marmelade. In het smaakpalet groene citroen, rijp zoet geel fruit en een ziltige toets. De afdronk is lang met goede frisse zuren.

vinificatie

Druiven die afkomstig zijn uit de Clos des Capucins worden uiterst selectief op optimale rijpheid met de hand geplukt, In de vinificatiekelder worden de trossen in hun geheel buitengewoon voorzichtig geperst en laat men een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden grote oude eikenhouten foeders. Na 8 maanden rijping vindt het bottelen plaats. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften. .